Heldag på stan


Hemma nu efter en trevlig kväll med pojkvännen. Det vart bio, The girl with the dragon tatoo, helt okej men inte bättre än det svenska orginalet. Jag, Danne och Niclas åkte tidigare på dagen till stan. Var på systemet och shoppade lite. Fick med mig ett par efterlängtade svarta Dr Denim jeans hem och lite smycken, hann också köpa klart julklappar till Frida och Alex. Känns skönt att få spendera lite.


Nu är det hockey på teven, därför jag passar på att glida in på internetet lite. Imorgon jobbar jag till tio så något direkt nyårsfirande blir det inte. Ingen alkohol heller, jobbar på söndag med. Yihoo!

 


. . .


Kanske dags att gå upp nu, men ligger jävligt skönt här framför datan och degar igenom alla sidor jag inte hunnit kika in på väldigt länge. Går jag upp har jag bara en massa måsten och de där måsten skulle jag lätt kunna vara utan.

Idag händer det inte särskilt mycket. Inte mer än i går vill säga. Nått att äta sedan är det bara att bege sig till jobbet och jobba stängning. Igår var de K.A.O.S när jag kom. Så mycket folk. Pulsen var uppe i hundranittio mest hela tiden. Så hög är inte min puls i min nuvarande horisontella ställning, hade vart så mycket skönare att stanna här under täcket istället.

Arbetsnarkoman som jag är så visste jag att jag skulle gå upp i vilket fall som helst.
Och det ska jag göra nu.

Ha det bäst!


Riga - Julafton

Vilken mysig weekend vi hade i Riga under julaftonshelgen. Vi började vår färd den 23 och var åter i Sthlm den 26. Vi tog oss till Riga med färjan Romantica. Resan gick super och vi anlände till Riga halv elva på julafton. Vi strosade runt i den regniga stan och bara mös på vårt fantastiska hotellrum. Senare på kvällen fixade vi oss och åkte till en stor anläggning där man kunde göra allt möjligt. Vi bowlade, drack och hade det skoj med alla spelautomater. Vi hann också byta lite julklappar på själva julafton fast vi bytt det mesta den 22 tillsammans med pappa och Nickepick. Den 25 var det stålande sol och vi utforskade ännu mer av staden. Och som att vi gillade det vi såg. Öststatsländer är verkligen vår grej,- billigt och mysigt. Vi besökte julmarknader, olika cafeér och barer. Fick med oss ett och annat smått och gott hem. Kosmetikaffärer i sådana här länder är helt sinnessjuka, minst halva priset på allt. Fick bland annat med mig två nagellack och ett läppstift för 30 spänn. Sinnes! Vid fem satt vi på färjan som skulle ta oss hem. Både jag och Daniel vart på ett sådant flummigt humör och hade kul mest hela tiden tills vi märkte av att något inte stod rätt till. Mor min ringde och berättade att den värsta stormen på 30 år var på väg mot Sverige. Kan inte annat än säga att den märktes av ordentligt i den lilla båt vi befann oss i. Vi kunde knappt ta oss fram i korridorerna. Vårt flummiga humör försvann ganska tvärt och vi blev istället nervösa och rädda. Vi satte oss i en soffa nära livbåtarna och var berädda på det värsta. Vi sov i omgångar så att en av oss kunde hålla koll på vad hände utomhus. Usch, det är bland det västa jag vart med om, människor ramlade och skrek. Vid sju på morgonen hade stormen lugnat ner sig och vi kunde gå till vår hytt där vi hann sova i två timmar innan vi var framme i Sthlm. Att komma hem och lägga sig var bland det skönaste jag varit med om. Sov från 12 till halv sex på kvällen och hade inte svårt att somna om på kvällen heller för att sedan sova till klockan halv ett till igår.

Måste också hinna berätta en otroligt rolig sak som hände. På julafton såg vi en stackars man som skrivit en skylt "Please help me I´m hungry". Vi tänkte att honom ska vi hjälpa. Vi gick till närmaste café och köpte två korv med bröd. När vi kom ut från cafét var mannen borta och vi hittade honom ingenstans. Typiskt! Istället gav vi bort korvarna till en äldre dam som stod och tiggde lite längre bort. Hon verkade mer kräsen än vad hon vart glad för korvarna vi gav henne. Efter någon timme eller så spatserade vi förbi mannen med skylten igen och skyndade oss än en gång att köpa lite mat för att kunna ge till honom. Vi var borta ca en halv minut men när vi kom tillbaka igen var han borta. ÅÅH! Vi som tyckte så synd om han, julafton och allt. Vi gav maten till en söt liten dam istället som vart så glad, man verkligen såg i hennes ögon hur glad hon vart. Bästa känslan. Sedan såg vi mannen med skylten igen, han pratade med sin flickvän och rökte så det kändes inte mer än rätt att den gamla damen fick maten istället. Tänk så många fler man skulle ha kunnat hjälp på julafton när man själv har allt och de har inget. Det ska jag göra nästa år!




Nu kommer lite bilder på vår underbara tripp:


Jag i mina mina lockar från min grymma lockis från pappa.


Vårt fantastiskt lyxiga hotellrum.


En av alla 100 julmarknader vi gick förbi.


Söta Daniel med söta julponnyn.


Jag på nått torg.


Taggar till det på julaftonskväll.


Jag och Danjelut.


Medan ni var hemma och kolla Kalle och drack snaps drack vi öl och spelade bowling.


Discobowling.



Julmiddag kvart i tolv på kvällen. Toast och carbonara.


Dannes ständiga fejksmile.


Hockeyspårvagn.


Helt OK öppettider.


Är man hockeynörd så är man.


Jag.


Självporträtt.


Att Daniel älskar surkål fick jag lära mig under resans gång.


Får jag bjuda på lite pankukas?


Sista dagen i Riga lider mot sitt slut.


Vi hittade världens mysigaste café där vi mör ner oss i väntan på bussen som skulle ta oss till båten.


Här spenderade vi vår helvetes natt till klockan sju på morgonen.


Hej

Freschar på hotellet och laddar med lite dricka. Klockan går en timme före här så snart är det dags för julmiddag.

Langar upp en bild från Dannes grymma datacam. Ciao!


God Jul

God Jul folket!

Jag och Danne befinner oss nu i Riga. Vi slippade julstressen där hemma och passar istället på hälsa på ett nytt land. Vi kom fram imorse efter 17 timmar på en gungande båt. Just nu sitter vi på en bar och värmer upp oss efteren långtur på kalla stan. Det regnar nämligen här också. Ikväll vankas det god mat och mys på vårt helt sjukt fantastiskt fina hotell. Ha en underbar julafton så hörs vi! <3


TVÅ DAGAR + 1


De två sista dygnen har vart fartfyllda, därav dålig uppdatering. Igår jobbade jag dag och direkt efter jobbet åkte jag hem till Farmor & Farfar där det bjöds på god mat och minijulafton. Kussarna var där också. Vid halv ett tiden på natten var det egentid och både håret och ögonbryna färgades. Nu ser jag normal ut igen. Skönt inför julen. Det blir ingen ny nyårsklänning för min del då jag ska jobba till tio på nyårskvällen. Surt va?

Idag har jag(&Daniel) julshoppat. Har nu köpt klart till en person. Haha superbra med tanke på att det endast är 4 dagar kvar till jul. Jag har planer så än så länge är jag inte körd. Efter tre timmar på stan joinade lillebror. Vid fem mötte vi upp pappa och Håkan på Fridays där vi åt feta burgare. Vid sju gick vi till Dramaten där vi såg en helt sjuk bra föreställning. Två herrars tjänare med Morgan Alling. Mungiporna var uppe vid öronen i två timmar. Se den! Så två bra dagar helt enkelt. Det enda bittra med dagarna är att Daniel inte varit med då han igår åkte till Gävle och han kommer inte tillbaka hem förrän på torsdag.

Berättade jag vad jag gjorde i Lördags då? Jag kickade ass i Jakans bowlinghall. Fridas Daniel fyllde år så var med och firade han där. Följde dock inte med ut då jag som sagt jobbade dag på söndagen.

Tog en massa bilder idag men hittar inte sladden tyvärr. Om jag pallar fixar jag det imorgon. Har dock en massa att ta itu med (Jättehemliga saker som inte får avslöjas förrän efter jul). Danne vart nyfiken nu va? Hoppas det.

Ska man palla med min långa dag imorgon ska man väl kanske slagga nu. Men det är ju så bra på teve vid den här tiden så det är svårt. Ska försöka slita mig. Ha det gött så länge så aksnke vi hörs imorgon. Hejsvejs.


-


Tjabba! Sitter i sängen med gottigt snask framför mig. Tänkte avsluta min dag med att streama nåt. Idag har jag haft det riktigt skoj på jobbet, vart en hel del fulgrejer som ni kanske förstått. En isbit här och där, lite sprutt med vattenslangen här och där, och så var det det där med vitlökssprayen. Kan inte precis påstå att jag var särskilt poppis på pendeln påväg hem. Haha.

Gårdagen bjöd på äventyr i både Nacka och Skärholmen. Jag och D jagade julklappar. Kan ni fatta att det bara är en hel vecka vart till julafton. Sinnes. Och inte är jag klar med någons julklapp, jag som altid brukar vara klar första veckan i december.

Måste börja kolla nått nu om jag ska hinna få mina sovtimmar också. Börjar 10.30. Usch!

Ha det bäst!

Juste, Daniel hade match idag mot Åker, tyvärr torska dem men Daniel vart matchens spelare. Han hade tydligen vart grym. Kul! :)


Karma is a B.I.T.C.H


Käre Elvis!

Du ska få igen för alla fula blickar och fingrar för näsan folk gett mig idag, så snart jag ser dig igen.
Jag har redan börjar smidit på ett par lömska verk. Och då menar jag värre än vitlöksspray.
Vi snackar riktigt fula saker.

Ser fram emot nästa gång jag arbetar med Dig!

Mvh

Illaluktande Jessica

Lagom vimsig i morse


Sammanfattning

otroligt tråkigt att jag skrev ett jätteunderhållande inlägg igår men på grund av den dåliga mottagningen på tåget försvann texten. Jag har haft underbart sköna dagar hemma hos mammsen. Igår var det Lucia och självklart var vi och tittade på Alex Luciatåg. De var otroligt duktiga! Lillebror har självklart en massa myror i brallan  vilket gjorde det hela ännu mer underhållande. Mitt i den mer fartfyllda Staffan var en stalledräng tar Alex sin stjärngossestjärna och använder den som "gitarr". Haha sköningen. Filmade en massa och om jag får ett godkännande av lillebror så slänger jag kanske upp nån här. Sådärja, en liten sammanfattning av de senaste dagarna. Just nu händer det inte mycket här hemma i Stockholm. Kom hem från jobbet en timme sen, och har precis tryckt i mig middag tillsammans i Daniels sällskap. Jag kom precis på att jag kanske inte jobbar imorgon. Hoppas hoppas! I så fall blir det en massa julhandla. Harebäst!


Hör av mig lite på måndagskvällen

En lång skön dag börjar vankas mot sitt slut. Ska vilken minut som helst gå och lägga mig. Imorgon är det Lucia och jag och resten av familjen ska gå upp tidigt för att titta på lillebrors tåg i Broängskyrkan. Älskar Lucia!

Det är rena rama semestern här hos mammsen! Mår som en gud. Ville bara säga det. Heidå


En tidig morgon och tjuvjakt

En timme tidig. Mitt tåg till mamma går inte förrän 08.25 och jag sitter redan i centralen. Imponerad av mig själv då jag knappt sovit tre timmar inatt. Det känns för tillfället som att jag kommit till världens största mötesplats för sovande personer. Hela min bänkrad snarkar ikapp. Dock är jag inte särskilt sugen på att joina. Oerhört pigg för att vara så här tidigt på morgonen. Kommer inte ihåg när jag var uppe såhär tidigt senast. En julmarknad är uppriggad här mitt i centralen. Finner jag orken att resa mig upp från mitt väldigt sköna sittläge kanske det blir så att en av de där STORA polkagrisarna jag ser på håll trillar ner i min väska. Härliga juletid.

Justen, jag måste berätta om min spännande gårdag också medan jag har er här. Det vart tyvärr ingen skridskoåkning, istället vart det lite mer dramatik. Allting började med att det ringer på hemtelefonen. Pappa svarar. Försvinner ut genom ytterdörren. Jag och Daniel anar inget förrän pappa kommer inrusande in igen och säger att det varit inbrott i grannhuset. Alltså, en av våra grannar hade ring pappa för att berätta att de hörde höga och konstiga ljud från huset bredvid (de i huset bredvid är på semester). Pappa rusar mot huset samtidigt som han skriker högt. Tre killar stormar ut från huset och pappa springer efter. Killarna hoppar in i en bil och pappa fick tag i dörrhandtaget men de hade hunnit låsa bilen innefrån. De åker i väg. Det är nu pappa kommer in och berättar det här för oss. Jag och Daniel som har det lagom segt framför teven vill nu istället följa med pappa på tjuvjakt. Alla tre hoppade in i bilen och körde runt lite i Bromsten för att reka. Såg inget. Polisen har nu anländt till de hus det varit inbrott i och vi åker dit. Pappa tar på sig ansvaret att undersöka huset. Jobbade fram till två på natten, typ. Det ännu mer spännande var att jag för två dagar sen gick förbi det här huset och hörde ett larm gå, kanske en brandvarnare. Ingen vet än. Grannkillen hade nycklarna in dit då men ingen var där. Bilen inbrottstjuvarna körde har polisen letat efter hela gårdagen då det varit ett annat inbrott något längre bort från oss för ett tag sen.

Än så länge vet jag att en man blivit arresterad, så det dröjer väl inte till innan de andra två blir det också.


Snart så ska min dag få börja också


God eftermiddag, eller för min del, God morgon. Utvilad. Skönt. Har precis tryckt i mig frukost. Daniel ligger i soffan och vilar efter sin träning, jag sitter framför teven och njuter. Tänka sig att det redan är mörkt ute. Det är match på Spånga IP nu så vi kan inte åka skridskor förrän fem. Undrar om det går. Vi får se.

Om ett tag åker vi nog till stan och kikar lite. Tydligen är det en massa folk där nu, nazister och anti sådana också. Demonstration. Hela kollektivtrafiken är tydligen avstängd. Är det inte Nobel ikväll också? Har ingen aning, inte så insatt.

Vet precis vad jag ska köpa till lillebror också. Tror jag. Har hittat en massa fint i alla fall. Jag vet bara inte när de stänger i stan på en lördag. Nästan bott i Stockholm i hela mitt liv men har fortfarande inte lärt mig. Komiskt.  Hadet!


Dööööööör


Skrattar ikapp med mig själv framför Raw comedy club och Telefonpiraterna. För trött för att vara vaken, för övertrött för att sova. Kom precis på att jag inte ätit mer än två vitlöksbröd till middag men har ingen ork att ställa mig och laga middag så här sent?! Rismackor, kul, ett glas oboy, magen full.

Vill bara att det ska bli imorgon nu. Det innebär väl att man måste lägga sig nu antar jag. Hadet!


-


Så typiskt när man springer till station för att hinna med tåget och tåget ändå blir försenat pga dörrfel.
Det innebär ännu mer svettig och trött, eftersom man jobbat hela kvällen. Väldigt seg dag, huvudvärk, men nu är jag ledig i fyra dagar så ska inte klaga. Imorgon vankas skridskoåkning med Daniel. Ska med hundra procent ta med lite varmchoklad. Mysigt. Ska hem till mammsen också, får se om jag åker redan imorgon eller på söndag morgon. Alex har luciatåg på tisdag och det vill man verkligen inte missa. Lussebullar, jajemen!

Appropå lussebullar var jag på lunch hemma hos Alexandra idag. Frida och Angelica var också där. Inte helt fel det inte!



Saknar förra vintern i Österrike, när vi hittade på en massa äventyr utomhus. Vill tillbaka!


Kallt

Oh herre gud vad kallt det är ute! Ska det vara såhär kallt kan det väl ändå finnas lite snö också?! Stått och väntat på pendeln en halvtimme nu och ska snart ge mig iväg hem. 500 kr dricks rikare är helt Ok det också, med tanke på att det är tisdag idag. Everybody löövs me. Ha det bäst!


Du härliga ledighet



Jag räknar de tomma kakformarna på bordet, 9 st. Middagen är redan i magen och en halv påse chips ligger där och gottar sig också. Jag älskar att vara ledig och bara gotta mig i allt gott. Idag var jag uppe i tid, gjorde mig iordning och åkte tillsammans med D till stan. Självklart letade jag efter nya skor, och efter idag är jag ännu mer förvirrad. Tjocka sulor eller myckett mudd? Jag har ingen aning. Letade också lite efter en present till lillebror. Hittade mycket fint.



D var sugen på mat så kikade förbi på Pizza hut. Härligt med personalrabatt.
Sähär mätt är man efter en halv familjepizza, en jädra massa bluecheese och en liter Pepsi.


Homecoming soliders


Medans vi känner oss känslosamma kan vi tsm titta på denna underbart söta film.
Personer som kommer tillbaka till USA efter att ha varit och kämpat i Irak och Afganistan och överraskar sina nära och kära.





Ni får ha det så bra så hörs vi imorgon. Nu ska jag fortsätta mysa med min man och mina nybakta kakor.
Puss!


-




Jag vet att så många redan lagt upp denna men videon berörde mig verkligen. Alla där ute som blivit eller blir utsatta där ute, stå på Er! Livet är så mycket mer värt än att ta till sig kommentarer från idioter som inte vet bättre.


Nacka-Järfälla


Då sitter vi i bilen på väg hemåt. Har precis tittat på D när han spelat match mot Järfälla. Tråkigt nog förlorade dem. Synd! Jag och Nickepick åkte till Nacka tillsammans och fick sällskap utav två lirare på pendeln. Helt värt att nämna dem då de var störtsköna. Två alagare och deras gigantiska hund till kompis. Det diskuterades zombiespel och brev från polisen. Underhållande. Pappa joinade i andra period.

 


Sneakers


Eftersom mina vinterpjux precis gått sönder och jag nu har möjligheten att gå i antingen högklackat eller tygskor känns det dags att investera i ett par nya. Vill inte ha ett par typiska vinterskor utan vill hellre satsa på ett par kraftigare sneakers. Kikat lite på dessa och med en schysst ny svart dunjacka är jag säker från kylan denna vinter. Eller?



Nike Air Force 1 Mid


Hemmahäng


Åhh vad jag njuter. Precis sovit en blund. Kunde knappt sitta upprätt vid middagsbordet för att jag var så trött. Nu är jag ledig i 2 hela dagar och jag jobbar 16-24 på tisdag. Långledig! Kan inte bli mer gladare.

Idag på jobbet kom Frida och hennes mamma och åt. De fick sitta på min station och det var så grymt kul att se dem. Självklart bjussade jag på en Bananasplit till efterrätt. Snällt av mig. Frida och tjejerna ville att jag skulle med ut. Jag bangade och jag tycker att jag gjorde rätt val, hade aldrig orkat. Dock suger det för hade gärna umgåtts lite med dem. Får ta och knappa upp det vid ett annat tillfälle.

Imorgon vankas det match i Nacka. Det var grymt länge sen jag tittade på när mannen spelade. De möter Järfälla och jag känner på mig att det kommer gå super. Som det ser ut nu åker jag dit med pappa, om inte han får jobb vill säga.


Bästa vän Frida 3 augusti 2008 - Gotland


.




Jag vet ingen bättre plats på jorden än min säng. Varför ska det vara så svårt att bara skaka av sig all energi, varför måste jag sitta uppe till minst klockan två varje natt för att jag inte kan sova? Det är frustrerande. Eftersom jag lägger mig så sent försvinner mina dagar. Allt kretsar runt jobbet. Guud! Vill vila upp mig. Vill sova ut nån dag. Vill börja gå upp tidigt som en vanlig människa och inte som en tonåring som skiter i vilket. Jag skulle göra allt för en god natts sömn. Allt! 

 


En ledig torsdag


Sådär ja. Hemma nu efter en lång dag på jobbet. Är sjuk i halsen så har i princip viskat till mina kunder hela dagen. Mina älsklingskunder var där idag också och utav dem fick jag hela 240 kr dricks ifrån. Helt OK!

Gårdagen var helt underbar. Jag var ledig och passade på att umgås både med min man och bästa vän. Danne och jag åkte in till stan och mös runt där lite. Vad helv sju åkte han till träningen och jag åkte hem och åt middag med far. Vid halv nio var jag hemma hos Alex och vi hade en mysig kväll tillsammans. Hon bjöd på lussebullar och gott sällskap. Jag har verkligen världens bästa vänner och jag hatar att jag aldrig ser dem.


11 oktober 2008. Jag och Alexandra.


RSS 2.0