Match19.30


Jag blir hämtad 18.45. Kan inte bli bättre. Då hinner vi precis till Daniels match i Feldkirch!




Full bil

Fan!

Bilen till matchen var full så jag kunde inte följa med. Hoppas bara Patricia och Magdalena är sugna på att åka dit, trots att de jobbat idag . . .



Och jag som redan hade gjort mig iordning.

Anställd


Idag ringde Daniels president och berättade för mig att jag fått jobbet som kontrollant av motorsdelar. Jag ska dit på torsdag och prata med chefen om tider och lön m.m. Jag ser inte fram emot att börja jobba där, men som sagt, det ska bli skönt att få in lite extra slantar!

Såhär mysigt hade vi det igår



En promenad


Nu har jag och Daniel just kommit hem från en promenad.  Vi skulle se om en skoaffär längst ner på backen var öppen, men nej det var den inte. Allt är så fasligt fint här i Österrike! Allt är så rent, till och med vattnet som flyter vid stan kan man dricka. På vägen hem från skoaffären träffade vi också på ett par kalkoner.

 







SnyggDanne, det är min man det . . .





HAHAHAHAHAHA


Gorgonzola a´la Jessica


Den sanna vägen till mannens (Daniels) hjärta är att koka ihop nått riktigt smarrigt.
Och det lyckades jag med idag! Maten vart väldigt god, det tyckte till och med jag!

Nu väntar jag tills Danne tvättat av sig träningssvetten så att vi kan mysa framför teven.
Jag har saknat han idag, när han var på träningen, för med Daniel har jag alltid kul!







Min dag idag


Nu är jag hemma efter en hel dag i Messepark, Dornbirn. Jag åkte dit tillsammans med Daniel, och vi hade det så mysigt! Vi letade främst efter en externhårdisk (Så att vi kan ta filmer från Daniels lagkamrat), men hittade ingen vi direkt fastnade för. Dock hittade jag två tröjor som fick följa med hem, båda två från H&M. Danne fick med sig ett par schyssta badshorts också, från Peak&Cloppenberg, en affär som har en massa bra märken.

Vi hann också handla lite mat. Idag fick jag bestämma vad som ska lagas och jag valde kött med stark korv och gorgonzolasås. Vi får se om jag lyckas att fixa till det . . .

Nu åkte Daniel precis på fysträningen, tur för mig har han ingen isträning efter eftersom den vart inställd, PERFEKT! Ser ifram emot en mysig kväll med Dani, med god mat och bra på teve!






Matchdag


Matchen gick bra idag. De vann med 3-2. Och det var så kul att se Daniel spela, det var ett tag sen sist, sisådär förra vintern. Jag åkte till matchen tillsammans med Daniel och två av hans lagkamrater. Det innebar att jag var där lite mer än 2 timmar innan matchens start. Därför bestämde jag mig för att gå en sväng i Lustenau (den staden de spelade i). Det var så fruktansvärt varmt idag så jag bestämde mig för att hitta någon affär där jag kunde köpa nått att dricka. Jag gick och jag gick. Ingen affär. Tillslut var det som att gå i en öken, solen stekte! Ingen affär. Så fort jag skymtade något som skulle kunnas tänka vara en affär skyndade jag på mina steg, men blev alltid lika besvinken då jag insåg att det inte var det. Tillslut, efter 50 minuters plåga hittade jag en öppen pizzeria, och där kunde jag äntligen köpa mig en Cola Light! Härligt och så gott! Det som gjorde mest ont under min vandring var att det tog mig 50 min att hitta affären men bara 15 min att hitta tillbaka till ishallen . . .

När jag väl var tillbaka vid ishallen fick jag betala 5 euro för att se matchen. Det var dyrt tänkte jag för en träningsmatch. Men det var det värt, trost att jag kunnat få gå in gratis när tjejerna kommit. När jag tittat ca 10 min på matchen kom Patricia och Magdalena och höll mig sällskap. Det behövdes i den kalla ishallen. Det var nästan outhärdligt kallt där inne. Och det vart nog ännu kallare eftersom det var så varmt ute.

Efter matchen åkte vi hem. Jag, Daniel, Pelle pch Toumo. Husmor som jag är lagade jag mat till alla tre gossarna som spelade poker. Idag hemma hos familjen Friberg/Lundin bjöds det på köttfärssås med spagetti och kött med pommes. Jag har aldrig lagat så mycket mat förut, och jag har aldrig lagat mat till någon annan än familjen och Daniel. Så en stor applåd till mig.

Nu ska jag sitta här vid datan tills killarna är pokerutmattade. Eller tills klockan är halv 9 och de ska streama en fotbolls match från datan . . . Den som lever få se.

Ha en riktigt trevlig kväll så länge! :)




Tidig dag


Idag gick jag upp i tid. Vaknade faktiskt innan tio. Vi har redan ätit frukost och vart ute en sväng.
Nu ska jag börja fixa i ordning mig eftersom jag ska åka och titta på Daniels match som börjar kvart i tre.
Men innan alla ansträngningar ska jag trycka i mig en Mangnum Double.

Hörs sen!

En bra dag


Idag har varit en bra dag. Jag har varit sådär riktigt pigg och glad hela tiden. Först och främst tycker jag att jag var riktigt modig imorse, när jag klippte av mig så pass mycket hår! Helt sinnes! Jag bestämde mig i natt, och tog tag i det det första jag gjorde idag!

Det har också vart riktigt kul att spendera hela min dag med Dani! Vi har tittat på teve, spelat kort och bara flummat runt. Idag läre jag Daniel att spela STRESS. Jag varnar alla som har ett dåligt hjärta eller ett allmänt ostabilt psyke att spela det kortspelet med Danne. Man kan tro att det var han som namngav spelet!


Luggen har anlänt!


Haha, nu har jag klippt lugg och såhär snyggt vart det!


God morgon idag igen!



Jag väntar på Daniel. Jag väntar på att Daniel ska komma hem med gottgott från affären. Jag ser verkligen fram emot en dunderfrukost idag. Efter frukosten ska jag kila till frisörsalongen för att se om det är öppet. Är det öppet ska min plan gå i verket. Kanske blir det en springtur idag också. Men då måste det sluta regna först . . .

Hörs sen! :)

Onödigt vetande


Jag har bestämt mig. Ah, idag har jag faktiskt gjort det, det krävs nämligen en stor förändring.
Jag ska klippa lugg! Ja, jag ska det. Om nångon vecka bara. Sen ska håret bli mörkt. Ah, så får det bli!



Vad ska man hitta på nu då?


Hemma!

Väntar på att Daniel ska komma hem. De ska tydligen ha pokerkväll här idag. Dannes slantar och en kortlek ligger redan på bordet. Haha, sött! Själv kommer jag nog sitta vid datan en litet slag till innan jag hittar en väg till sängen.



Det är så tråkigt att jag inte längre kan ta bilder med min telefon, det är glapp i telefon. Istället får ni nöja er med mina grumliga cambilder.  Skit!


Dags för bubbelkväll


Nu är det dags att kila! Vart lite snabba camkort i farten också!





Min dag idag


Hittills idag har jag inte gjort ett piss i princip.

Det här är vad jag har åstadskommit idag:

Köpt frukost
Ätit frukost
Tittat på teve

Men till kvällen kommer det nog bli lite mer fart i mitt liv. Jag ska nämligen hem till Claudia, där Patricia och Magdalena också befinner sig. Ikväll blir det en myskväll med lite vin och gott sällskap helt enkelt.


Slö morgon


Nu har jag efter många om och men ätligen funnit en väg ut ur min säng! Daniel har vart inne ett par gånger för att få mig i liv. Bland annat skrev vi (han) en inköpslista imorse. Nu är han taggad på att gå till affären och köpa lite frukost och annan mat till kvällen. Det ser ut som att han ska få som han vill. Magen kurrar!

Igår kväll och idag i Dornbirn





Käse klatsch


Japp, då har man haft sin första kväll ute i Alberschwende! Patricia var där med sin syster Claudia. Sen kom det en kompis till dem också. Cludias pojkvän tyckte jag hade roliga öron, den var det första han sa till mig efter att han sagt sitt namn. Jaha, vilken kul överraskning tyckte jag, mina öron som ser så jävla pefekta ut!

Imorgon ska vi hem till Claudia. Kanske den kvällen innehåller en utgång, vem vet. De är så ivriga att visa mig runt här i Österrike vilket är toppen. Daniel har träning imorgon så han kan inte följa med. Väldigt tråkigt om ni frågar mig.

Nu ska vi titta på lite svensk teve. Erik och Mackan tror jag att det blir, om inte Daniel invänder eftersom han sett de resterande programmen i smyg, you never know! Oj, nu måste jag skynda mig, Daniel har återvänt till soffan!

God natt!

Dornbirn idag igen


Idag har jag och Daniel strosat runt i Dornbirn. Och som att det var en mysig stad. Både jag och Daniel fick med oss en varsin tröja hem. Jag hittade inte min förrän i den sista affären. Typ.

Vi får se om jag går på "Käse klatsch", som är en liten stadsfest. Det var Patricia som frågade om jag skulle med, men vi får se om jag orkar. Kanske går jag ut en snabbis och kollar hur läget står still där ute, festen är ju trots allr precis utanför vår dörr.

Ha det!

Inte igen!


I morse försov jag mig. Inte så mycket så att jag kom försent men tillräckligt mycket för att det skulle bli lite småstressigt. Jag duschade, men märkte inte förrän efter jag hoppade ut ur duschen att jag delat den med ett stort äckligt djur, av samma art jag fightats med någon dag tidigare! Jag kasta en massa vatten på den, och fick tillslut ner den i avloppet. Jag satte en mugg på avloppet för att försäkra mig om att det skulle dö.
När jag kommit hem efter jobbet, sex timmar senare, skulle jag ta mig en välförtjänt dusch. Jag tog bort muggen från avloppet, och till min stora förtvivlan var den lilla jäveln fortfarande vid liv!

Det vart ingen dusch för mig . . .


Fartfylld dag!


Gick upp riktigt tidigt idag, så tidigt som 7.40. Inte alls vanligt för att vara mig. Jag gjorde mig iordning sen fick jag upp Daniel ur sängen med. Vi gick gemensamt till banken för att hämta ut den svenska lönen vi fått, sedan gick vi vidare till Hofer där vi köpte frukost. Det vart både ost, skinka och yoghurt. Jag tänkte köra en tuffing och ta en klar cappucino, men den hade gått ur datum . . . Too bad!

Vid kvart i 10 kom lagets president och hämtade mig. Han körde mig till det företag jag skulle provjobba för. Efter en lång väntan mötte en man upp oss och vi gick allihopa in till ett konferensrum av något slag. Där satt mannen och lagets president och pratade i evighet på tyska, medans jag bara satt och tittade ut på den fina naturen genom fönstret. Efter ett tag började lagets president översätta vissa saker om vad de pratat om. Det största problemet skulle vara språket. Alltså, skulle jag behöva gå en tyskakurs för att göra bra ifrån mig på jobbet. Men i alla fall, efter en stund gick vi tre ut till de stora salarna där allt maskineri befinner sig. Vi gick till min station, där fick jag förklarat för mig att jag skulle kontrollera motordelar. Idag skulle jag kontrollera en motordel som sedan skulle monteras i en Mercedes Amg! Jaja, nog om jobbet. Efter jobbet fick jag skjuts hem av Pelle och Tuomo, Daniels lagkamrater. Jag hann inte mer än att byta om hemma förrän vi skulle åka till ett köpcentrum i Dornbirn.

Vid Dornbirns köpcentrum ligger en stor inredesaffär, ungefär som IKEA men lite dyrare. Denna trevliga inredesbutik heter KIKA. Där köpte vi två taklampor, två sänglampor, en golvlampa, en korg, en spargris (Det enda som stod på Daniels önskelista), tavla, diskställ, karaff, ljus och ljusunderlag. Vi köpte allt i vitt, för att piffa upp vår lite mörka lägenhet. När vi var klara där gick vi in i själva Messepark, köpcentrumet. Där åt jag och Daniel. Efter det vart det mer shopping. Daniel köpte ett tennisracket vilket han blev alldeles extas över! Jag fick med mig lite hårfärg, en kajal och lite nagellack hem.

Nu ska jag och Dannebanan gå ut och äta. Det sägs att restaurangen vi ska till är något utöver det vanliga.
Nu är förväntningarna på topp!

Ha det!



Nu, Dornbirn!


Nu ska vi åka till Messepark i Dornbirn. Jag har nyss kommit hem från jobbet, berättar mer om det sen!






Såhär ser det alltid ut hemma hos familjen Friberg/Lundin när Daniel lägger skunkmökar!


Rödäckel


JAG ÄR SÅ RÄDD! Det kom nyss in en "långben" men med 20 gånger störrekropp. Den var röd. Den flög på mig men nu vet jag inte var den är! Eller nu ser jag den! Den är i BADRUMMET!

Tysk musik


Jag måste bara få visa en låt jag och Daniel alltid sjunger med i, när den är på reklam på MTV. 
Lyssna gärna, men vänta tills refrängen, det är den som är bra!



MARTERIA - VERSTRAHLT feat. Yasha



Småsnack


Vi har haft mötet nu, pust och fina vindar! Det första tanten sa när hon gick in i vår lägenhet idag var, beautiful. Vågade hon inte säga annat när presidenten var där eller?! Det enda jag och Daniel hade gjort var att lägga våra kläder i andra rum, thats it! Alltså, hennes vredesutbrott några dagar tillbaka måste vara fejk? Eller? Men jaja, skönt att ha det där överstökat i alla fall. Medan lagets president var här berättade han för mig lite om arbetet jag ska provjobba för imorgon. Jag ska sitta vid ett band och kontrollera om motordelarna som åker förbi är okej. Kanske inte det roligaste efter ett par dagar men definitivt ett bra sätt att få in perngar på. Hoppas jag får jobbet! Skönt att få någonting att göra om dagarna också.

Annars är jag lika slö som vanligt. Har inte haft orken att laga mat än, men det kommer nog snart då jag inte kan hejda magens envisna ljud. Jag har också planerat en promenad med en av de tjejerna jag tittade på matchen med, Patricia. Men det blir inte av förrän i morgon. Kanske ska värma upp med en promenad idag också, men vi får se om jag vågar gå ut sen, det blir mörkt så snabbt här i Alberschwende.

Inge mer än så


Och inte vart det någon intervju idag heller! Istället ska jag tydligen provjobba imorgon i 4 timmar. Haha Hur ska detta sluta? Hoppas verkligen det blir av imorgon! Det skulle vara skönt att tjäna lite extra slantar.

Nu har jag och Daniel kollat på en svensk film, Farsan. Jag har sett den förut men den var lika bra denna gång. Det verkade som att daniel också tyckte den var bra, det märktes på hans fnittrande.

Juste, lagets president ska komma hit snart så vi kan ha ett möte med tanten i huset. Hoppas vi kan reda ut någonting, lugna ner kriget lite.

Önska mig lycka till!


Vad vill du kärring?!


Satkärringen drog i handtaget idag igen. Visst hon knackade lite först men vem, vem drar ner i handtaget om inte någon hinner öppna på 5 sekunder? INGEN! Daniel gick och öpnnade eftersom jag inte vågade. Lika snabbt som världrekordspringaren Bolt sträckte hon in sin hand genom dörren och gav Daniel en lapp. Daniel tog emot lappen och stängde dörren rakt framför kärringens ansikte.

Här är den så kallade lappen (A4):



Vad är det för fel?! Vi har lika mycket disk som resten av alla Österrikare, tanten får inte tvätta min tvätt punkt slut, jag bestämmer själv om jag vill sortera mina sopor, jag öppnar inte mina fönster om jag inte vill, jag städar när jag själv vill, jag ska inte sväva?!?!

Seriöst jag är rädd för tanten som bor här. Pallar inte trycket.

Småsnack


Nu har lilla duktiga jag lämnat av Daniel, jag har plockat undan lite här hemma och fixat surroundljudet.
Idag har vi också skickat mail på några valpar. Jag hoppas att de svarar snart!


Mmm . . .


Det skulle inte sitta fel med en sådan här just nu!


Arb.intervju = ?


Jag har ännu inte fått reda på när jag ska på arbetsintervju. Presidenten från laget ska höra av sig efter lunch om det blir  idag eller imorgon. Man blir ju bara mer nervös av denna väntan! Haha!

Middah


Nu är det dags för middag. Kött med pommes och vitlökssås står på menyn. Det gick inte att streama från knasfemman så vi fick kolla på kniven mot strupen istället från tv3. Det funka det med, men programmen på tv3 är inte lika bra som de från kanal5. Här har det fortfarande inte hänt nått nytt. Är dock lite nervös inför morgondagens intervju. Jag kan ju inte förbereda mig om jag inte vet vad jag ska jobba som . . . Men det kanske finns någon spänning i det med.

Jag tror minsann att jag ska lyxa till det lite sen med lite popcorn framför ett nytt svenskt program. Men först middag!





De två översta bilderna är från staden vi bor i, Alberschwende. Den tredje är tagen i Bregenz.



Min dag idag


Frukosten löste sig, jag fick en Magnum Caramel Double! Kan man öska sig någonting mer än världens godaste glass till frukost?! Skulle inte tro det! Varje gång jag ställt mig vid en glassbox har jag hållt tummarna för att jag ska se en Magnum Double, och tänka sig, nu har min dröm äntligen gott i uppfyllelse! Haha!

Idag har jag mått lite halvkrassligt. Gick upp lite innan tolv men gick och la mig igen vid tre, knasigt! Idag har vi tagit det lite lugnt, vi gick ut en snabbis på stan "imorse" bara. Nu ska vi streama High Chaparall från kanal5. Skönt att få se lite svenskt mellan alla dubbade program.

Hörs sen!


Vart är min söndagsfrukost?


Våra förberedelser inför söndagarna här suger! Affärerna i stan är stängda på söndagarna, vilket innebär att vi inte får äta vår vardagliga frukost. Ingen yoghurt, ingen ost, dessutom är kaffet slut! Hur ska detta sluta?!

Hemma efter träningsmatch


Nu har jag kommit hem efter en trevlig kväll med hockey. Jag mötte upp de två tjejerna, Patricia och Magdalena, båda två var helt underbara. Känns fruktansvärt bra att veta att man har någon tjej här i Österrike man kan prata med om vad som helst när som helst. De bor i samma stad som mig och Daniel, så vi lär ju ses ofta och hitta på roliga saker tillsammans vilket är toppen.

Bregenzerwald vann matchen, tyvärr spelade inte Daniel. De ansåg att han skulle vila då han varit sjuk de senaste dagarna. Det var ingen viktig match så det gjorde ingenting, men det hade ändå vart mycket mycket roligare att titta på matchen om Daniel spelade! Självklart!

Nu sitter jag ensam hemma och väntar på att Daniel ska komma hem. Jag har nyss pratat med mamma i Skype, så skänt att man skaffat internet så att vi kan prata den vägen. Mysmys! Man kanske ska ta sig något att äta, lite nudlar kanske. Vi får se om jag hittar orken. Jag sitter ju så skönt i soffan just nu. Kanske får jag ett sms av Patricia sen angående en aktuell utgång, men jag är både för trött och osugen på det. Vill ju hinna mysa lite med Daniel också innan det blir söndag. Haha i och för sig är det söndag om 25 min, men ja, ni fattar vinken.

Nattinatti!




Första träningsmatchen

Tja. Om en halvtimme ska jag möta upp två tjejer som jag ska få åka med till Daniels match. Spännande. Men min engelska är så otränad så vi får se hur det går. Haha. Matchen är i Schweiz så nu får jag inte glömma mitt pass, inte Daniels heller. Han glömde tydligen sitt pass när han åkte förut men han kom in i landet ändå, vilket var en väldig tur för honom. Hör av mig sen om hur det gick i matchen. Ciao!


Tanten i huset = ?


Shit, tanten i huset drog tag i vårt handtag, vi låste upp, hon kom inrusande och skrek på tyska!
VI sa till henne att vi inte förstod vad hon sa men hon fortsatte att gorma samtidigt som hon vattnade blommorna, från vår lägenhet. Som vi förstod det tyckte hon att vi hade det smutsigt. Visst, vi har inte packat upp allt men jag har då fan dammsugit upp minst 2 kg spindelnät, döda djur och annat skit från både väggar, golv och tak som var här innan vi flyttade in. Pulsen på mig är jävligt hög just nu, jävla kärring!

Godmorgon


Nu har jag äntligen vaknat till liv, jag har sovit så gott under mina tjocka Österrikiska täcken.
Min morgon började med den godaste yoghurten, vad den heter har jag ingen aning om.
Pappa ringde nyss och det var så skoj att prata med han! Det blev säkert dyrt för han. . . Stackarn.
Nu ska jag sätta på mig lite anständiga kläder så att jag och Daniel kan gå ut på en prommis i den lilla staden.
So long!

Förklaring

Biderna nedan är från Daniels telefon, bilderna är bara från dag 1 & 2.
Jag ska försöka mer sen eller imorgon att få in bilderna från min tele till datan . . .

Lite bilder från Österrike










NEEJ!

Det är glapp i telefonen!
Jag får inte in några bilder!
Håll ut!


En vecka i Österrike

Idag har vi äntligen fixat internet, det var inte det lättaste. Men shit vad underbart att äntligen få vara med och se vad som händer där ute i världen, nu är man inte lika isolerad längre.

Jag och Daniel har haft en rolig och händelserik vecka här i Österrike. Förra fredagen, på morgonen, skjutsade pappa och Niclas mig till Arlanda. Daniel var redan på plats med sin familj. Vi checkade in våra 100 kg och sa farväl till våra nära och kära. Det var lika känslosamt denna gång som när jag sa hejdå till mamma m familj. Det gick jättebra att flyga och när vi var framme på Munchen flygplats tog vi flygbussen till Munchens tågstation. När vi kom dit var det ca 50 min tills vårt tåg skulle gå, nu skulle vi bara köpa biljetter till det. Vi ställde oss i den engelsktalande kön, men det var en riktigt seg kärring framför oss. Det tog henne 30 min att skaffa sina #!?/* biljetter! Jag och Danne blev aningen stressade av tantens seghet. Men vi fick våra biljetter tillslut, som tur var. Tågen i utlandet är inget vidare om man jämför med Sveriges tåg! det är liksom små båser man sitter i. Jag och Danne som ungefär hade 100 väskor var ala 100 kg fick inte plats med packningen i nått bås så vi fick sitta där dörrarna var. En gubbe med cykel hade tagit sittplatserna som fanns, eller inte han utan cykeln stod där sittplatserna var så det var till att stå nästan hela redan, 3 timmar! Lite segt, men det funkade. De 3 timmarna går lite snabbare om man ser till att ha det lite skoj, vilket jag och Danne klarade galant!

Vi stannade på slutstationen Lindau, där kom lagets president och hämtade oss och körde oss till vår lägenhet! Och som om lägenheten var vacker! Det var verkligen en sån där lägenhet man drömt om, riktigt morden, högt i tak, stort badkar, dusch, eldrivna persienner, fräscht kök. Allt var perfekt! Vi tog det lugnt första kvällen. Dagen efter åkte vi tilll Bregenz . Tanken var att skaffa telefonkort och internet, vi lyckades att få tag på telefonkort, så nu är man en stolt ägare till ett Österrikiskt nummer. Haha! Denna kväll hade Daniel sin första hockeyträning, och det gick super för han. Själv satt jag hemma och spelade The Sims 3 och tittade på dubbade program på teve, score!

Vi har under veckan undersökt staden och allt här är fruktansvärt vackert. Det är två mataffärer, men bra utbud, ett intersport, nått bageri, nån bank och en riktigt schyst kosmetikaffär, allt där var asbilligt, så jag vet vart jag kommer hänga när det damper ner en slant i min ficka!

Det tråkigaste under denna veckan var när vi vart tvungade att flytta från vår underbara fina lägenhet för att coachen ville ha den! Jag grät floder! Vi fick då välja mellan två lägenheter. Den ena som vi bor i nu ligger i Alberschwende, det var coachens gamla lägenhet. Denna lägenhet har ett Österrikiskt utseende, träpanelsvägg, lågt i tak och lite mörk, men mysig. Vårt andra alternativ var en lägenhet som är belägen närmare Egg. Egg ligger en bit bort och om vi skulle bo där skulle Daniel ha fått åkt med en annan i laget för att komma till sina träningar, vilket skulle bli lite jobbigt för honom. Men den lägenheten var också jättefin, mordern. Hde den lägenheten legat i Alberschwende hade det vart toppen!

En rolig nyhet är att jag idag fick reda på att jag ska på en arbetsintervju på måndag. Jag har ingen aning om vad jag ska söka jobb som, haha, men jag vet att det är på BMW. Jobbet står mellan mig och en annan tjej, och som jag känner idag kommer jag sänka henne totalt! Jag vill så gärna ha ett jobb! Och vad jag har hört så har jag vissa fördelar jämfört med henne . . . Mer om detta senare när jag vet mer!

Nu måste jag få i mig någon middag, jag är inte det minsta hungrig men måste ju ändå äta!
Jag ser mycket fram emot när alla kommer hit! Ska bli så kul att visa alla hur vi bor och har det här i Österrike!
Juste, jag har ju glömt bort att jag lärt mig 3 nya ord på tyska, kartoffel, fünf och knoblauch!
Ha det!


Från och med du


Just nu är det lite mer än 9 timmar tills vårt plan lyfter imorgon. Det är helt sinnesgalet. Från och med imorgon bor jag i Österrike i 8 månader, från och med imorgon ska jag bo tillsammans med min prins! Det ska bli så spännande! Idag har jag som tidigare nämnt bara packat och fixat. Cvt är skickat till mailen, resedokumenten utskrivna och passet i väskan. Jag kan inte vara mer redo. Nu är det bara lite småplock kvar, men det kan jag inte tag i förens senare idag . . .

Jag hann dock att bowla tillsammans med bror och far i Sumpan. Jag kom sist de flesta gånger men jag slog faktiskt personligt rekord dagen till ära, hela 135 poäng skrapade jag ihop! Inte illa! Idag fick jag också min favoritmat, svamppanna. Känns skönt att bära med mig något så gott i magen till Österrike. Idag har jag också hunnit med att träffa Alex, och vilka fina avskedspresenter jag fick av henne! Det vart lite känsloladdat faktiskt! Jag träffade också gullFrida tillsammans med sin pojkvän, kul att de kunde komma förbi och säga hej då!

Nu måste jag nog avsluta att skriva så att jag kommer i sängs någongång!
Men det pirrar så mycket i magen!
ÅH, längtar!
Nattinatt!




Packa mm.


Dagen idag kommer nog se likadan ut som gårdagen! Vilket innebär att jag ska packa, tvätta och städa en del. Jag vet också att jag kommer få en överraskning (avskedningspresenter, observera er) av alexandra närmare kvällen. Gah, är sjukt nyfiken vad flickan hittat på! Nu ska jag avsluta min kopp kaffe och datastund och istället återgå till allt fix. Pappa gormar runt hörnet och säger att han vill ha hjälp med att montera/installera teven. Sällan jag är bättre än han! Haha!


Lotoffun


Tandläkare, packa, tvätta, doktorn & jobb på Solvalla, en möjlig utgång!

Idag har jag fullt upp. När det händer så här mycket på en dag blir jag anti allting. Jag orkar liksom inte göra ett dugg vad jag bestämt. Sorgligt. Men nu ska jag trycka i mig lite vindruvor och brieost och lite kaffe till det så jag piggnar till.

Hjärtat

Jag saknar min älskling, men nu är det inte långt kvar tills vi ses igen. Vi ses nämligen på Arlanda om 2 dagar. Vi har vart ifrån varandra alldeles för länge, sedan förra söndagen. Men nu har vi 8 månader att bara ägna oss åt varandra! Åh, bara två dagar tills vi är i Österrike, Daniel!




Jobb, jobb & jobb

Ska snart iväg och träffa tjejerna hemma hos Bellabus! Idag har jag hunnit uträtta några ärenden i Spånga Centrum, bland annat fikar med A&A. Trevligt. Jag har påbörjat min packning och klipt gräset. Jag har även diskat och gjort sallad. En enorm cred till mig idag för mitt utförda arbete. Nu väntar duschen och maken, ha det!





Alexandra


Alexandra Eriksson Antfolk.

Rolig. Omtänksam. Söt. Generös.
Omtyckt. Hjälpsam. Vänlig. Snygg.
Busig. Charmig. Bra. Skratt. Trevlig.
Social. Gullig. Mysig. Pratglad. Rar.
Schysst. Skämtsam. Munter. Glad.
Lustig. Fjantig. Ball. Sällskaplig. Bra.
Roande. Hygglig. Skojig. Festlig.
Underhållande. Stollig. Utåtriktad.
Fyndig. Ljuvlig. Komisk. Underbar.
Härlig. Sagolik. Strålande. Himmelsk.
Makalös. Förbluffande. Fantastisk.

Min bästa vän!

Med dig har jag spenderat mina bästa och västa stunder.
Den tid vi tillbringar tillsammans betyder mycket för mig.
Du tar upp en stor del av mitt hjärta, jag är så glad att just du är min vän.
Glöm inte bort att jag alltid finns här, på samma sätt du finns där för mig.


Känslor


Glädje, lycka, spänning.
Saknad, förtvivlan, nervös.

Idag tar känslorna över.

Glädjen finns för min familj, vänner och pojkvän.
Lycka är att jag vet att de alltid finns där för mig.
Spänningen är för vad som kommer ske, Österrike.

Saknaden av de jag lämnar.
Förtvivlan för det som är oklart.
Nervös på vad livet har att erbjuda.

Om bara några dagar tar jag flyget som tar mig till Österrike.
Om bara några dagar lämnar jag familj och vänner.
Jag spirar av nyfikenhet om vad som väntas,
men känner sorg för de jag lämnar.


Snabbis


Igår


Jobb 9.00-18.40.
Utgång med Alexandra

Idag

Konfirmation för Annas dotter


Jobbsökarn


Idag har jag letat efter jobb i Österrike, men det är så svårt att förstå annonserna som är på tyska. Google translate har hjälpt mig en hel del idag! Jag hittade jobb i utlandet när jag hittade en länk på arbetsförmedlingens hemsida. Superbra!


http://www.arbetsformedlingen.se/For-arbetssokande/Hitta-lediga-jobb/Jobba-utomlands/EU-EES-och-Schweiz-.html

Just när jag skulle visa pappa alla jobb fick vi ytterligare besök, UffePuffe. Han har man inte träffat på år och dar så det kommer väl ta ett tag innan vi blir av med honom! Haha! Nu ska jag gå och vara lite social. Ciao!

Blä


När som helst anländer Pappa med tjej och hennes dotter. Jag har redan fixat kött vi ska äta till middag. Vad som är i marinaden kommer jag inte avslöja, eftersom det var första gången  jag gjorde en. Blir det gott kan jag nog dela med mig av ingridienserna, haha. Jag är riktigt slö idag, vill inget hellre än att gå och lägga mig och sova. Det är som att all must har försvunnit ut ur min kropp. Jaja nu ska jag väl börja ladda upp innan de kommer. Ha det!

Tjockis





Åh, en telefon försäljare ringde nyss och störde mig i mitt soffliggande. Eftersom telefonen är placerad i köket vart jag tvungen att ta med mig nått gott därifrån för att dämpa sockersuget. Jag tog Oboy. Fan! Jag som lovat mig själv att sluta med det! Jag har haft Oboyuppehåll i ett par månader. Hoppas jag intee sabbade det nu! Haha!


Solvalla

Nu ska jag åka o jobba. Fick i mig en knäcke innan också, flum!


Morgon


Nu har jag precis vaknat efter en utekväll igår med bland annat Alex! Lugnt men trevligt. Nu ska det göras kaffe i perkulatorn, spännande. Vid kvart över två ska jag möta Alex i Spånga för att gemensamt cykla till Solvalla för jobb, vilket innebär att jag får en liten slant i Sepmtember också vilket är riktigt trevligt!

Mamma och bror Alex


Nedräkningen har börjat


Idag är det den 3:e. Det innebär att det bara är 10 dagar tills vi åker till Alberschwende, Österrike.

Om 10 dagar är det 8 månader tills jag kommer hem igen, på riktigt.

Under dessa 8 månader kommer jag leva med en vardag som innefattar Daniel, hockey och jobb.

Idag känner jag mig förväntansfull, sorgsen, glad, nervös och lycklig.




Kväll


Trots att jag vaknade efter tre idag är jag ändå trött. Jag känner att jag måste gå ut och inta lite frisk luft, min skalle känns så tung! Snart ska jag börja packa det sista inför imorgon. Det är inte så mycket bara lite kläder som ska vikas och packas ner. Pappa kommer och hämtar mig imorgon, jag tror att han kommer runt halv ett. Känns tråkigt och lämna mamma med familj! Nu blir det ett tag tills vi ses igen och det suger!

Alberschwende



Det är till denna stad vi ska flytta, Alberschwende. Den ligger i västra Österrike, ungefär längst ut på flärpen.
I Alberschwende bor ca 3000 personer. Det går lätt att ta sig med buss till både Bregenz och Dornbirn som är sörre och modernare städer. Alberschwende är en del av ett samhälle som heter Bregenzerwald.




Vår nya lägenhet

Sedan ett tag tillbaka har vi vetat att vi kommer få en lägenhet i Alberschwende bara två minuter gångavstånd till ishallen. Men idag har vi fått ytterligare lite information. Jag och daniel har fått en lägenhet som är 60 kvadratmeter stor. Det är en takvåning.  Det är två rum och kök och det är högt upp till tak. Vi kommer att få alla möbler och köksredskap så det är bara att flytta in och känna oss som hemma den dagen vi får lägenheten, alltså den 14 augusti.

Idag var Daniel till Schenker och fick alla saker skickade till Österrike. Så när vi kommer fram finns några av våra saker på plats!

Allt känns så bra, nu lägtar jag verkligen!


Lägenhet

Från och med igår har vi inte längre en lägenhet.
Vi vart av med både soffa och säng, vilket var super.





Bröllop

Vid halv ett tiden denna dag åkte jag tillsammans med daniels mamma och farfar mot kyrkan för att se vigseln mellan Danniels syster, Angie, och hennes pojkvän Emil. Daniel var redan på plats, för han skulle gå in tillsammans med Angie i kyrkan. Bröllopet var jättevackert! Det var så fint när Daniel lämnade över Angie till Emil, Angie och Emil var jättefina, Daniels och Angies syster Mathilda spelade så fint på sin keyboard, allt var fint! Både jag och Daniel gjorde allt för att hålla tårarna inne!

 
Pappa Pierre, Angie, Mathilda och Daniel


Dag 4

Denna dag vill jag helst inte nämna någonting om. Dagen innan hade jag bokat en tågbiljett som skulle ta mig till Gävle, tåget skulle gå 11.30. Denna dag vaknade jag 10.50, alltså jag hade 40 min att göra mig i ordning, packa och ta mig till stationen. Sista pendeln till centralen skulle gå om en kvart, det tar sju att gå till pendeln från där jag bor. Hur fan ska jag lyckas med det här nu, tänkte jag då! Men så har man ju en pappa, en snabb pappa, som kom och hämtade upp mig. När vi kom till centralen hade jag 10 min till godo innan tåget skulle gå. Crazy!

På kvällen i Gävle åkte vi hem till en av Daniels kompis. Där grillade vi och åt och drack gott!


Dag 3

Efter att ha kommit hem så pass "tidigt" (Jag mötte pappa i dörren när han skulle till jobbet) sov jag bort nästan hela dagen. Jag vaknade sent på eftermiddagen och vart tvungen att tvinga mig själv att bli pigg. Denna dag skulle jag nämligen träffa pappas nya tjejs barn för första gången. Dock vet ja inte om jag gjorde ett så bra intryck på dem, men de verkade vara riktigt mysiga tjejer!

Dag 2

Som sagt, denna dag cyklade jag hela vägen till Vällingby för att hinna en klänning till bröloppet. När jag sedan kom hem från Vällingby var det bara att byta om och åka vidare till Sumpan för att äta middag tillsammans med Pappa och bror. Vi hittade en god italiensk restaurang ungefär precis vid Sumpans simhall. Maten där var hur god som helst!

Efter middagen åkte vi vidare och spelade minigolf. Vi spelade 36 hål (Efteråt var jag helt död för andra gången den dagen). Det var jättemysigt att bara få spela och prata med Papi och Niclas. Vid 10 tiden var vi klara och vi åkte därifrån. Jag vart avsläppt vid Solvallla där jag skulle vänta på Alex, Frida och Ina. Vi hade planerat en utgång denna dag. Eftersom jag inte orkade vänta utanför grinarna smet jag in, scary.

När vi väl hade kommit iväg var vi på ett flertal ställen. Jag, Alex och Ina stannade kvar i stan tills det vart morgon. Sedan åkte vi brukartaxi hem. Väl i Spånga satt jag och Alex och pratade vid Shell om allt och inget! Vilken mysdag!





RSS 2.0